x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia susține că a sosit "momentul adevărului" în relaţiile cu NATO

Rusia susține că a sosit "momentul adevărului" în relaţiile cu NATO

11 Ian 2022   •   21:30
Rusia susține că a sosit "momentul adevărului" în relaţiile cu NATO

Viceministrul de externe rus Aleksandr Gruşko a anunțat marţi că a sosit "momentul adevărului" în relaţiile cu NATO

"Fără să exagerăm, putem spune că în relaţiile noastre cu Alianţa a sosit momentul adevărului", a spune oficialul rus, citat de agenţia Interfax.

Potrivit proiectului de acord pe care Moscova doreşte să-l încheie cu Alianţa Nord-Atlantică, Rusia cere ca blocul militar să se abţină de la orice fel de activitate militară pe teritoriul Ucrainei şi al mai multor ţări din Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală.

În plus, NATO trebuie să excludă o viitoare extindere a blocului care să cuprindă Ucraina, una dintre liniile roşii trasate de preşedintele rus Vladimir Putin, care a cerut garanţii de securitate din partea preşedintelui american Joe Biden, la reuniunea lor prin videoconferinţă din 7 decembrie 2021.

Reuniunea Consiliului NATO-Rusia va avea loc după consultările ruso-americane desfăşurate luni la Geneva, în care viceministrul rus Serghei Riabkov a dat asigurări că Rusia nu intenţionează să atace Ucraina, dar a apreciat totodată că NATO va face "o mare greşeală" dacă va refuza să ofere garanţii de securitate Moscovei. 

×