x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia vrea să trimită cosmonauţi pe Lună până în 2030

Rusia vrea să trimită cosmonauţi pe Lună până în 2030

15 Apr 2020   •   12:07
Rusia vrea să trimită cosmonauţi pe Lună până în 2030

Rusia a anunţat că plănuieşte o serie de misiuni fără echipaj uman pe Lună, în următorii ani, cu scopul final de a-şi trimite cosmonauţii pe satelitul natural al Terrei, potrivit DPA.

Planurile, care includ şi o colaborare cu Agenţia Spaţială Europeană, au fost anunţate în contextul în care NASA şi-a declarat intenţiile de a extrage resurse naturale de pe Lună.

O misiune cu echipaj uman organizată de agenţia spaţială din Rusia nu ar putea avea loc mai devreme de 2030, potrivit unor declaraţii anterioare ale oficialilor ruşi.

Rusia plănuieşte să lanseze sonda Luna-25 anul viitor, pentru o misiune care va avea ca scop studierea suprafeţei satelitului, anunţă agenţia de presă RIA Novosti.

În patru ani, Rusia mai plănuieşte să lanseze un satelit, care să orbiteze Luna, să îi fotografieze suprafaţa şi să caute posibile locuri de aselenizare. În anul următor, o altă misiune va avea ca scop studierea solului lunar, la o adâncime de doi metri, au mai spus oficialii.

Astronauţii americani sunt singurii care au ajuns până în prezent pe Lună. NASA a anunţat anul trecut că americanii se vor întoarce pe satelitul natural al Terrei până în 2024. Cea mai recentă misiune de acest tip, din seria Apollo, a avut loc în 1972, iar de atunci niciun om nu a mai păşit pe Lună.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Rusia cosmonauti