x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia vrea un schimb de prizonieri „toți pentru toți” cu Ucraina

Rusia vrea un schimb de prizonieri „toți pentru toți” cu Ucraina

18 Iul 2019   •   14:32
Rusia vrea un schimb de prizonieri „toți pentru toți” cu Ucraina

Un schimb care să implice toţi prizonierii conflictului din Ucraina ar fi "ideal", a declarat joi purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează dpa.

"Formatul ideal este toţi pentru toţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, potrivit agenţiei de ştiri de stat TASS.

Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski au discutat telefonic despre un astfel de format, a spus Peskov.

Zelenski, care şi-a început oficial mandatul în urmă cu două luni, şi Putin au avut prima lor convorbire telefonică săptămâna trecută.

Separatiştii pro-ruşi susţinuţi de Rusia şi armata ucraineană se confruntă în estul Ucrainei, în apropiere de frontiera rusă, de cinci ani. Nu există date oficiale privind câţi prizonieri de război au cele două părţi, notează dpa.

Volodimir Zelenski a anunţat că încheierea conflictului este principala prioritate a preşedinţiei sale. În această săptămână a fost anunţată o nouă încetare a focului, după ce toate armistiţiile precedente au eşuat.

Vladimir Putin a mai vorbit în numele rebelilor din estul Ucrainei în cadrul unor convorbiri de pace internaţionale. Rusia a negat însă în mod repetat alegaţiile potrivit cărora ar fi direct implicată în conflict.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina prizonieri tensiuni