x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rușii susțin că atacul chimic din Siria ar fi fost o înscenare pusă la cale de Marea Britanie

Rușii susțin că atacul chimic din Siria ar fi fost o înscenare pusă la cale de Marea Britanie

13 Apr 2018   •   19:09
Rușii susțin că atacul chimic din Siria ar fi fost o înscenare pusă la cale de Marea Britanie

Ministerul Apărării din Rusia a prezentat probe despre care se spune că ar fi dovada faptului că atacul cu arme chimice din Siria a fost o înscenare, relatează RT

În timpul brifingului de vineri, generalul Igor Konashenkov a arătat jurnaliștilor un interviu cu două persoane despre care se spune că fac parte din personalul medical al singurul spital operațional din Douma.

In interviul pus la dispoziția presei, cei doi bărbați vorbesc despre cum a fost filmată înregistrarea în care se văd oameni care se stropersc reciproc cu apă și copii sunt tratați, filmare despre care se spune că ar fi fost făcută după atacul chimic din 7 aprilie.

Martorii spun că pacienții arătați în filmare fuseseră intoxicați cu fum iar apa era turnată de propriile rude după ce au fost informați în mod fals că ar fi fost victimele unui atac chimic.

Igor Konashenkov a mai spus că este de notat că cei doi martori nu își ascund nici numele și nici fețele așa cum se procedează pe rețelele de socializare unde activiști anonimi fac diverse afirmații.

Generalul a mai adăugat că Ministerul se află în posesia dovezilor clare a implicării directe a Marii Britanii în aranjarea provocării din Gouta de Est. Igor Konashenkov a adăugat că: ”Știm cu certitudine că în perioada 3-6 aprilie Căștile Albe au fost suspune unor presiuni serioase venite de la Londra pentru a accelera provocarea pe care o pregăteau”

Unul dintre bărbații intervievați, care a declarat că îl cheamă Halil Ajij, că este student la medicină și că lucrează la spitalul din Douma, a descris ce se întâmpla în imagini, scene la care el ar fi fost martor.

”În data de 7 aprilie o bombă a lovit spitalul. Etajele de deasupra au fost afectate iar un incendiu a izbucnit la unul din etajele inferioare. Victimele ale acelui bombardament au fost aduse la noi. Oamenii de la etajele superioare au suferit intoxicari cu fum iar noi i-am tratat”, a conchis Ajij.

×