x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ryanair oferă scuze deoarece o însoțitoare de zbor a spus că Tel Aviv se află în Palestina

Ryanair oferă scuze deoarece o însoțitoare de zbor a spus că Tel Aviv se află în Palestina

de Redacția Jurnalul    |    16 Iun 2023   •   18:45
Ryanair oferă scuze deoarece o însoțitoare de zbor a spus că Tel Aviv se află în Palestina

Compania aeriană Ryanair a oferit scuze publice deoarece o însoțitoare de zbor a spus că orașul israelian Tel Aviv se află în Palestina, potrivit BBC.

Eddie Wilson, directorul executiv al companiei aeriene Ryanair a prezentat scuze israelienilor spunând că a fost o „greșeală nevinovată". Asta după ce unii pasageri s-au plâns de situația creată, iar disputa a luat amploare.

Wilson a anunțat că i-a scris ambasadorului israelian în Irlanda, spunându-i că Israelul este „un partener important" pentru Ryanair. El a explicat că pe 10 iunie, într-un zbor de la Bologna la Tel Aviv, un membru fără experiență al echipajului a anunțat „în mod inocent, dar inexplicabil" că zborul va ateriza în curând în Palestina.

Wilson a mai spus că Ryanair este „100% convinsă că a fost o greșeală nevinovată, fără conotații sau intenții politice".

Din cauza controverselor iscate în avion, la aterizare a fost chemată poliția. Ulterior, unii comentatori din mass-media israeliană au cerut oamenilor să boicoteze compania aeriană.

Folosirea numelui Palestina implică nerecunoașterea statului evreu și este considerată extrem de provocatoare de către majoritatea israelienilor.

(sursa: Mediafax)

 

×