x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe S-au ascuns de teroristi. "S-au tinut cu totii in brate, erau ca niste animale speriate..."

S-au ascuns de teroristi. "S-au tinut cu totii in brate, erau ca niste animale speriate..."

10 Ian 2015   •   21:16
S-au ascuns de teroristi.  "S-au tinut cu totii in brate, erau ca niste animale speriate..."

Jurnalistii francezi au reusit sa obtina si sa publice marturiile celor surprinsi de atacul terorist in magazinul alimentar din Porte de Vincennes, suburbie a Parisului.

Una dintre persoanele surprinse de atacul terorist se afla la cumparaturi, insotit de fiul sau in varsta de trei ani si jumatate, in momentul in care Amedy Coulibaly a patruns in magazin si a tras cu arma, un pistol-mitraliera Kalasnikov.
Sesizand pericolul, tatal si-a luat fiul sau si s-a dus catre camera frigorifica a magazinului, aflata la etajul superior, unde s-au ascuns, timp de cinci ore, , alaturi de alte trei persoane.
Imediat ce au intrat in camera frigorifica, tatal si-a scos bluza si i-a dat-o fiului sau pentru a-l proteja in fata frigului patrunzator.

Realizand ca fiul si nepotul sau s-ar fi putut ascunde, mama sa a decis sa nu incerce sa-l contacteze pe telefonul mobil, nici macar prin SMS, dar a transmis numarul acestuia fortelor de asalt.
O buna intuitie, pentru ca doar asa fortele speciale au putut cunoaste faptul ca un grup de persoane s-a ascuns de terorist. Informatie care a contribuit probabil la salvarea vietilor lor, in timpul asaltului.

"Erau ingroziti si se rugau sa nu fie descoperiti de teroristi. S-au tinut cu totii in brate, erau ca niste animale speriate, si incercau sa evite sa intre in soc hipotermic", au declarat jurnalistilor una rudele celor prezenti in camera frigorifica.

"Nepotul meu facea cumparaturi la raionul de dulcuri cand teroristii au intrat in magazin. Am vorbit cu el si i-am zis sa se ascunda. Am asteptat cinci ore pana cand acest calvar s-a incheiat. Au fost cele mai lungi ore din viata noastra. Teroristii sunt adevarati monstri si stim ca nu ezita atunci cand trebuie sa omoare. Au atacat magazinul pentru ca stiau ca acolo merg multi evrei. Din fericire, niciun copil nu a fost ranit", a spus o alta ruda a acestora.

×