x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Misiuni contracronometru în Turcia: orele critice pentru găsirea supraviețuitorilor se scurg

Misiuni contracronometru în Turcia: orele critice pentru găsirea supraviețuitorilor se scurg

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2023   •   22:41
Misiuni contracronometru în Turcia: orele critice pentru găsirea supraviețuitorilor se scurg
Sursa foto: Hepta

Jumătate din cele „72 de ore critice" pentru găsirea supraviețuitorilor au trecut, anunță specialiștii care avertizează probabilitatea de a găsi supraviețuitori scade în fiecare minut.

Mai mult de jumătate din „orele critice" au trecut după cutremurul care a lovit Turcia și Siria luni, în jurul orei locale 4.00.

Cu aproape 5.800 de clădiri distruse în Turcia și cu nopți geroase, echipele de salvare mai au la dispoziție mai puțin de 30 de ore înainte ca șansele de a găsi supraviețuitori să devină foarte mici.

„Acum este o cursă contra cronometru. Cu fiecare minut, cu fiecare oră care trece, șansele de a găsi supraviețuitori scad", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

Probleme foarte mari sunt în nordul Siriei. Populația se confruntă deja cu mai multe crize umanitare și va fi cea mai afectată de cutremur, potrivit lui James Denselow, de la o organizație caritabilă.
Peste 5.000 de decese au fost anunțate în Siria și Turcia, iar OMS preconizează că cifra finală ar putea trece de 10.000.

salvare Turcia

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: misiuni salvare turcia