x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Salvatorii bărbaților prinși în tunelul prăbușit în India, împiedicați de vremea rea

Salvatorii bărbaților prinși în tunelul prăbușit în India, împiedicați de vremea rea

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2023   •   10:30
Salvatorii bărbaților prinși în tunelul prăbușit în India, împiedicați de vremea rea
Sursa foto: Hepta

Este așteptată vreme rea, luni, în statul Uttarakhand, unde 41 de muncitori au rămas blocați într-un tunel din Himalaya indiană de mai bine de două săptămâni. scrie, luni, Reuters. Liderii operațiunii de salvare au declarat că sunt pregătiți să facă față.

În statul Uttarakhand sunt așteptate furtuni, grindină și temperaturi mai scăzute în munți.

Cei care organizează operațiunea de salvare au declarat că vor face față.

„Ei sunt antrenați să lucreze în orice situație, așa că nu este o îngrijorare pentru noi”, a declarat Mahmood Ahmad, directorul general al companiei NHIDCL, care construiește tunelul și ajută la salvare, referindu-se la echipele de salvare.

Cei 41 de oameni prinși în tunel au primit hrană, apă, lumină, oxigen și medicamente printr-o conductă îngustă, dar eforturile de a le săpa un tunel pentru a-i scoate afară s-au lovit de o serie de piedici.

Salvatorii au încercat să foreze un tunel orizontal prin rocile care îi prind pe bărbați în interior, dar s-au confruntat cu avarii la utilaje și au recurs la forarea manuală, după ce au îndepărtat echipamentul stricat.

Duminică, au deschis o altă cale de acces către bărbați, urmărind să foreze un puț direct din vârful muntelui de deasupra lor pentru a-i scoate afară.

„Dificultăți vor apărea, dificultăți au tot apărut, dar suntem pregătiți pentru ele”, a declarat Jasvant Kapoor, un director general al companiei SJVNL, care se ocupă de forarea noului tunel de salvare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: india salvatori