x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Salvatorii se întrec cu ploaia pentru a salva echipa de fotbal blocată într-o peşteră inundată din Thailanda

Salvatorii se întrec cu ploaia pentru a salva echipa de fotbal blocată într-o peşteră inundată din Thailanda

05 Iul 2018   •   15:04
Salvatorii se întrec cu ploaia pentru a salva echipa de fotbal blocată într-o peşteră inundată din Thailanda

Salvatorii concurează cu ploaia în încercarea de a-i elibera pe cei 12 băieţi şi pe antrenorul lor de fotbal, blocaţi într-o peşteră inundată din nordul Thailandei, scrie BBC.

O furtună este aşteptată în câteva zile, astfel că aceasta poate mări nivelul de apă din peşteră, ameninţând cu inundarea zonei în care grupul de băieţi s-au refugiat. Cei 12 băieţi împreună cu antrenorul în vârstă de 25 de ani sunt blocaţi în peşteră de 12 zile.

Băieţii au primit mâncare, pături şi atenţie medicală, iar salvatorii încearcă să întindă un cablu prin peşteră, astfel încât aceştia să poată să comunice cu familiile lor.

Regiunea Chiang Rai, acolo unde băieţii sunt blocaţi, a experimentat secetă în ultimele zile, iar salvatorii au profitat de acest lucru pentru a scoate apă din peşteră. 

Cu toate acestea, au fost anunţate ploi abundente pentru duminică. “Calculăm cât de mult timp avem până plouă, cât de multe ore şi zile”, a spus guvernatorul din Chiang Rai, Narongsak Osotthanakorn.

Peştera The Tham Luang este inundă, în mod obişnuit, în timpul sezonului ploios, până în septembrie sau octombrie, astfel că există temeri în creştere că o întârziere i-ar putea lăsa blocaţi pe băieţi timp de câteva luni.

×