x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Salvini, după înfrângerea din Emilia-Romagna: „Voi avea timp să merg la pescuit!”

Salvini, după înfrângerea din Emilia-Romagna: „Voi avea timp să merg la pescuit!”

27 Ian 2020   •   22:30
Salvini, după înfrângerea din Emilia-Romagna: „Voi avea timp să merg la pescuit!”

Liderul Ligii, Matteo Salvini, a declarat luni, după înfrângerea suferită de extrema dreapta italiană în alegerile de duminică din provincia Emilia-Romagna, că speră că va avea timp la dispoziţie pentru unele dintre hobby-urile sale, transmite dpa.

„Nu voi avea timp să mă plictisesc, poate îmi voi lua o zi să merg la pescuit, ceva ce nu am mai reuşit să fac de astă-vară”, a spus Salvini, după confirmarea rezultatelor.

Şeful Ligii spera să destabilizeze guvernul şi să provoace alegeri anticipate printr-o victorie cu mare încărcătură simbolică în Emilia-Romagna, o regiune bogată din nord şi un bastion istoric al stângii.

Candidata Ligii, Lucia Borgonzoni, a obţinut însă doar 43,6% din sufragii, fiind învinsă de preşedintele în funcţie, Stefano Bonaccini, din Partidul Democrat (centru-stânga), reales cu 51,4% din voturi, conform rezultatelor cvasi-finale.

Salvini afirmă însă că vizează în continuare guvernarea şi acuză fragilul cabinet de coaliţie, format din Partidul Democrat şi Mişcarea 5 Stele (M5S) şi condus de Giuseppe Conte, că este „ţinut laolaltă doar de ura împotriva mea şi a Ligii”.

Şeful Ligii a condus personal campania din Emilia-Romagna, străbătând regiunea timp de mai multe săptămâni şi eclipsând-o pe candidata oficială a partidului.

Cotidianul de dreapta „Il Tempo” a titrat luni pe prima pagină că „Salvini s-a lovit de zidul roşu”, în timp ce „La Repubblica”, cu orientare de centru-stânga, a consemnat: „Salvini- prima înfrângere”.

Partidele de dreapta, printre care şi Liga, au câştigat totuşi scrutinul paralel din Calabria (sud), prin Jole Santelli (Forza Italia), dislocând administraţia de centru-stânga, însă rezultatul era previzibil.

În opinia lui Wolfango Piccoli, cofondator al Teneo Intelligence, rezultatele de duminică „au oferit un respiro foarte necesar fragilului guvern de coaliţie al prim-ministrului Giuseppe Conte”.

Unii analişti consideră însă că şeful guvernului ar putea avea probleme dacă Partidul Democrat, impulsionat de recenta victorie, va reclama un rol mai mare în interiorul coaliţiei în detrimentul M5S, care a înregistrat scoruri foarte slabe în alegerile regionale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Matteo Salvini