x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Salvini: „Turcia nu va intra niciodată în UE!”

Salvini: „Turcia nu va intra niciodată în UE!”

de Şerban Mihăilă    |    10 Apr 2019   •   12:05
Salvini: „Turcia nu va intra niciodată în UE!”

Turcia „nu are nimic de-a face cu Europa” și „nu va intra niciodată în UE, în timpul mandatului nostru”, a tunat, la începutul săptămânii, vicepremierul populist al Italiei, Matteo Salvini, liderul extremei drepte din Italia, care ocupă și funcția de ministru de Interne, citat de „Breitbart”. 

„Extremismul islamic este un pericol”, a avertizat Salvini, înainte de a promite că Turcia „nu va intra niciodată în Europa, în timpul mandatului nostru. Niciodată!” „UE preferă să sancționeze Ungaria și Polonia, în timp ce dă Turciei miliarde de euro. Accederea acestei țări nu ar trebui suspendată, ci anulată definitiv”, a adăugat el, precizând că Turcia „nu are nimic de-a face cu Europa”. Cu aproximativ o lună în urmă, Parlamentul European recomandase Comisiei și Consiliului Uniunii Europene să suspende în mod oficial negocierile de aderare cu Turcia. Eurodeputații au criticat faptul că starea de urgență, introdusă după tentativa de lovitură de stat din 2016 și prelungită de șapte ori până anul trecut, a dus la deteriorarea gravă a statului de drept și a situației drepturilor omului în Turcia. Discursul vehement al vicepremierului italian a avut loc la Milano, cu ocazia creării unui bloc format din partide europene de extremă-dreapta, intitulat „Alianța Europeană a Popoarelor și Națiunilor”, chiar înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din luna mai. Între „motoarele” acestui proiect figurează „Liga” condusă de Salvini și partidul „Alternativa pentru Germania”, al lui Joerg Meuthen. „Ne propunem să câștigăm alegerile europarlamentare și să schimbăm Europa”, a declarat Matteo Salvini la inaugurarea blocului, care numără 27 de membri.

Între octombrie 2015 și martie 2018, Salvini a fost membru supleant al Delegației la Comisia parlamentară mixtă UE-Turcia, în cadrul Parlamentului European. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Matteo Salvini