x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Samsung din nou lider mondial de smartphone. Xiaomi pe val

Samsung din nou lider mondial de smartphone. Xiaomi pe val

29 Apr 2021   •   14:25
Samsung din nou lider mondial de smartphone. Xiaomi pe val

Compania sud-coreeană Samsung Electronics a redevenit cel mai mare producător mondial de smartphone, deținând o cincime din piața globală în primul trimestru din 2020, a anunţat firma de cercetare de piaţă Canalys, citată de Reuters. Aceasta a întrecut astfel gigantul american Apple.

Samsung a vândut 76,5 milioane de smartphone-uri şi a controlat 22% din piaţă. Grupul a raportat o creştere cu 66% a profitului trimestrial, datorită vânzărilor de telefoane Galaxy S21.

Însă producătorul chinez Xiaomi Corp a avut cele mai bune performanţe trimestriale, livrările sale crescând cu 62%, până la 49 de milioane de smartphone-uri, şi ajungând la o cotă de piaţă de 14%, fiiind pe locul al treilea după Samsung şi Apple.

Vânzările de smartphone-uri au crescut cu 27%, până la 347 milioane de unităţi, în primele trei luni ale anului, datorită deschiderii economiei chineze și campaniei de vaccinare din SUA.

Pe locul al doilea se află grupul Apple, care a livrat 52,4 milioane de telefoane iphone şi o cotă de piaţă de 15%, după ce i-a convins pe chinezi cu noul său iPhone 12. Rezultatele firmei din Silicon Valey este peste aşteptări în primul trimestru. Vânzările au crescut cu 54%, până la 89,6 miliarde de dolari, iar profitul net a ajuns la 23,6 miliarde de dolari, de la 11,3 miliarde dolari.

Urmează Xiaomi, cu 49 milioane de smartphone livrate în primul trimestru, Oppo cu 37,6 milioane şi Vivo cu 36 milioane.

Dar grupul chinez Huawei a coborâta pe locul şapte, cu 18,6 milioane de smartphone-uri vândute în primul trimestru, după ce în 2020 și-a vândut marca de telefoane Honor.

 

×
Subiecte în articol: samsung xiaomi Apple