x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sârbii din Kosovo, încurajaţi chiar de Belgrad să voteze la alegerile organizate de Pristina

Sârbii din Kosovo, încurajaţi chiar de Belgrad să voteze la alegerile organizate de Pristina

03 Noi 2013   •   08:54
Sârbii din Kosovo, încurajaţi chiar de Belgrad să voteze la alegerile organizate de Pristina
Sursa foto: DJORDJE SAVIC/EPA

Pentru prima dată după declararea independenţei Kosovo, eticii sârbi sunt încurajaţi chiar de autorităţile de la Belgrad să voteze la alegeri organizate de Pristina.

Astăzi, în provincie vor avea loc alegeri municipale, atât guvernul kosovar cât şi cel de la Belgrad chemându-i la vot pe etnicii sârbi. Aceştia sunt îngrijoraţi, însă, că dacă vor participa la scrutin, ar legitima independenţa Kosovo.

Schimbarea de atitudine a Belgradului se înscrie în eforturile Serbiei pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Kosovo şi-a declarat independenţa în 2008.

Corespondentul BBC în oraşul Mitrovica spune că guvernul de la Belgrad are o mare influenţă asupra populaţiei sârbe din nordul provinciei Kosovo, mulţi dintre aceştia lucrând în sectorul public sârbesc. "Oamenii sunt îngrijoraţi pentru locurile lor de muncă, dar asta nu e suficient pentru ca ei să voteze la nişte alegeri organizate de un stat pe care nu îl recunosc", a declarat pentru BBC o candidată susţinută de Serbia în nordul oraşului Mitrovica.

Corespondentul BBC relatează că în zona dominată de sârbi, bannerele şi afişele care îndeamnă la boicotarea alegerilor sunt mai numerose decât cele ale candidaţilor. 

×
Subiecte în articol: alegeri kosovo