x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy, către jurnalişti: "La revedere, prieteni pedofili!"

Sarkozy, către jurnalişti: "La revedere, prieteni pedofili!"

de Irina Cristea    |    23 Noi 2010   •   18:37

Enervat de întrebările insistente care i se adresau, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a plecat de lângă un grup de jurnalişti spunând "La revedere, prieteni pedofili!". S-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, la summitul NATO de la Lisabona, scrie presa franceză.

Jurnaliştii care au asistat la incident au spus că Sarkozy era "surescitat" şi "scăpat de sub control" atunci când a fost luat la întrebări incomode cu privire la un scandal datând din 2002, când mai mulţi ingineri francezi au fost ucişi la Karachi (Pakistan). Există speculaţii potrivit cărora francezii au fost ucişi pentru că Parisul nu le-a achitat oficialilor pakistanezi nişte "comisioane" grase în urma vânzării unor submarine în 1994. Numele lui Sarkozy apare în acest scandal.

Enervat de întrebările pe această temă, Sarkozy i-a acuzat pe jurnaliştii care l-au abordat la Lisabona că spun orice, dar nu verifică nimic. La intervenţia unui ziarist, care i-a spus că numele său figurează în documente din care reiese că a aprobat crearea unei societăţi-paravan prin care treceau comisioanele. "Cine v-a spus asta? Aţi avut acces la dosar? Charles Millon (ministrul Apărării la acea vreme – n.r.) are o convingere intimă. Şi dacă eu am convingerea intimă că sunteţi pedofil? Şi că spun asta bazându-mă pe documente pe care nu le-am văzut..."
Potrivit martorilor citaţi de Mediapart, Nicolas Sarkozy a părăsit întâlnirea surescitat, spunând: "Prieteni pedofili, la revedere!".

Potrivit Epress.fr, această conversaţie a fost înregistrată pe circuitul intern al summitului şi că administraţia prezidenţială ar fi insistat foarte mult ca aceste înregistrări să fie şterse, pe motiv că "erau doar declaraţii off, nimic altceva decât off".

×