x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şase schiori, sportivi experimentaţi, ucişi de o avalanşă. O placă de gheaţă s-a desprins în timp ce schiau

Şase schiori, sportivi experimentaţi, ucişi de o avalanşă. O placă de gheaţă s-a desprins în timp ce schiau

25 Ian 2015   •   15:49
Şase schiori, sportivi experimentaţi, ucişi de o avalanşă. O placă de gheaţă s-a desprins în timp ce schiau
Şase schiori membri ai unui club alpin din Franţa au fost ucişi de o avalanşă produsă sâmbătă în masivul Queyras din Alpi, a anunţat duminică prefectul departamentului Hautes-Alpes, în care a avut loc tragedia, transmit AFP şi EFE. 
 
Victimele, patru bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani, erau sportivi experimentaţi. Cei şase au plecat, sâmbătă dimineaţa din staţiunea Ceillac, pe un fond de vreme frumoasă, cu cer senin, şi urmau să revină în după-amiaza aceleiaşi zile. Din nefericire, o placă de gheaţă s-a desprins în timp ce ei schiau şi zăpada antrenată i-a acoperit pe toţi. 
 
Corpurile fără viaţă ale schiorilor au fost găsite în valea Bachas, la o altitudine de 2.500 de metri, a precizat jandarmeria locală. 
 
Cel puţin 11 persoane au murit în avalanşele din Franţa de la începutul sezonului de schi 2014-2015, conform unui bilanţ făcut de AFP pe baza datelor furnizate de Asociaţia Naţională pentru Studierea Zăpezii şi Avalanşelor (Anena). 

×