x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal diplomatic în Suedia

Scandal diplomatic în Suedia

de Anca Aldea    |    17 Apr 2011   •   19:57

Un scandal diplomatic a izbucnit săptămâna trecută în Suedia, din cauza unor comentarii ale unui diplomat grec referitoare la violul unei tu­riste suedeze.

Postul de televiziune TV4 a difuzat vineri o scrisoare semnată de Vassilios Bakalis, şeful misiu­nii economice şi comerciale a Am­ba­s­adei Greciei la Stockholm, care acuză suedezele că mint frecvent că sunt violate de străini pentru a obţine profit:

"Mulţi şoferi de taxi din Stockholm m-au avertizat să nu iau acasă suedeze în stare de ebrietate pentru că ele depun plângeri pentru viol ca să câştige bani", a spus Bakalis despre cazul femeii agresate sexual, în 2008, pe Insula Samos.

La Stockholm, reac­ţia a fost imediată: avocaţii victimei au publicat, în presă, o scri­soa­re deschisă în care denunţă atitu­dinea justiţiei elene, prezentând, între altele, expertiza medicală, potrivit căreia femeia a fost victima unei agresiuni sexuale.

Sâmbătă, Bakalis a fost rechemat în ţară, iar purtătorul de cuvânt al Ambasadei Greciei a declarat că afirmaţiile diplomatului "nu reprezintă opinia ambasadei sau cea a Guvernului elen".

×