x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal in Belgia. Ministerul Imigraţiei, amendat de justiţie după ce a refuzat viza pentru o familie de refugiaţi sirieni! Cum a reactionat ministrul

Scandal in Belgia. Ministerul Imigraţiei, amendat de justiţie după ce a refuzat viza pentru o familie de refugiaţi sirieni! Cum a reactionat ministrul

03 Noi 2016   •   21:55
Scandal in Belgia. Ministerul Imigraţiei, amendat de justiţie după ce a refuzat viza pentru o familie de refugiaţi sirieni! Cum a reactionat ministrul
Sursa foto: youtube.com

Ministerul belgian al Imigraţiei trebuie să plătească în fiecare zi o amendă de 4.000 de euro pentru că titularul său a refuzat să aprobe acordarea vizei de intrare în Belgia solicitată de o familie de migranţi sirieni, relatează agenţia Reuters şi postul RTBF.

După ce o altă familie deja stabilită în Belgia s-a oferit să găzduiască un cuplu sirian care a plecat, împreună cu cei doi copii, din Alep în Liban, acest cuplu s-a prezentat la consulatul Belgiei pentru a obţine viza de intrare în această ţară. Dar solicitarea a fost respinsă de ministrul belgian al imigraţiei, Theo Francken, care a argumentat că prin aprobarea unei asemenea solicitări va crea un precedent şi mulţi alţi refugiaţi ar putea folosi aceeaşi metodă pentru a veni în Belgia.

Însă familia din Belgia care urma să-i găzduiască pe cei patru sirieni s-a adresat justiţiei din această ţară, care i-a dat câştig de cauză şi a decis că, pentru fiecare zi de întârziere a acordării vizei, Ministerul Imigraţiei trebuie să plătească o amendă de 4.000 de euro, câte 1.000 de euro pentru fiecare dintre cei patru membri ai familiei siriene.

Dar ministrul Theo Francken asigură că nu va ceda, iar după ce un executor judecătoresc a venit să-i comunice sentinţa el a postat pe Facebook o fotografie în care apare în mijlocul unui birou gol, împreună cu mesajul că este dispus inclusiv să vândă mobila ministerului pentru a plăti amenda decât să aprobe viza.

'Am fost ales pentru a servi interesul public şi voi continua să o fac (...) Populaţia noastră s-a arătat deja foarte primitoare în timpul crizei migraţiei. Am lucrat zi şi noapte pentru a o gestiona şi am reuşit. Nu voi permite ca această sentinţă deconectată de realitate să ne aducă din nou în haosul azilului. Voi continua să mă opun', a indicat ministrul, asigurând totodată că Belgia nu va 'deschide larg porţile ambasadelor şi consulatelor' sale pentru refugiaţii care doresc să obţină azil în această ţară.

El a mai menţionat că va ataca cu recurs decizia instanţei, dar va pune totuşi într-un cont sumele pentru plata amenzii în eventualitatea unei decizii definitive nefavorabile.

Sursa: AGERPRES

×