x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal la Belfast: Soţia premierului, acuzată de delapidare în folosul amantului

Scandal la Belfast: Soţia premierului, acuzată de delapidare în folosul amantului

de Mihaela Matachita    |    22 Ian 2010   •   00:00

Iris Robinson, soţia prim-ministrului din Irlanda de Nord, Peter Robinson, a demisionat din funcţiile de membru al Parlamentului britanic şi cel al Irlandei de Nord, iar Poliţia a lansat o anchetă penală pentru a stabili dacă aceasta a comis infracţiuni în cadrul unui împrumut acordat de investitori mult prea tânărului ei amant.



Ancheta a fost deschisă în urma dezvăluirilor făcute de postul britanic de televiziune BBC, la 7 ianuarie. Ca urmare a scandalului, Peter Robinson s-a retras temporar din funcţie.

Povestea este una de mare răsfăţ: Iris Robinson (60 de ani) şi-a luat un amant-jucărie, Kirk McCambley, în vârstă de 19 ani. Ea ar fi obţinut de la doi investitori suma de 55.000 de euro pentru a-l ajuta pe tinerel să-şi deschidă un restaurant în 2008. Presa britanică a relatat că, grijulie, ea ar fi păstrat 5.746 de euro din totalul sumei acordate.

Când povestea a ajuns la cunoştinţa publicului, a izbucnit polemica, scandalul. Acum, Poliţia nord-irlandeză afirmă că va încerca să stabilească dacă Iris sau "oricare altă persoană menţionată în emisiune" a comis vreo infracţiune, ancheta fiind realizată de serviciul specializat în afaceri financiare al departamentului care se ocupă de crima organizată. "Poliţia este conştientă de interesul enorm al publicului pentru această anchetă", se arată în comunicatul dat publicităţii.

×
Subiecte în articol: externe