x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandalul deconturilor loveşte în noul guvern britanic

Scandalul deconturilor loveşte în noul guvern britanic

de Mihaela Matachita    |    30 Mai 2010   •   00:00

Recent instalat, cabinetul de la Londra, condus de conservatori, a şi ajuns într-o poziţie stânjenitoare, după ce un important secretar de stat liberal-democrat a demisionat ca urmare a unei dezvăluiri de presă potrivit căreia acesta a decontat incorect cheltuieli de peste 40.000 de lire sterline (47.100 de euro).

AFP subliniază că atât dezvăluirile, cât şi demisia sunt stânjenitoare pentru şeful noului Guvern de coaliţie, conservatorul David Cameron, care a promis curăţarea politicii după scandalul de proporţii de vara trecută privind cheltuielile decontate abuziv de parlamentari.

"Nu ştiu cum aş putea continua munca mea crucială asupra bugetului şi controlului cheltuielilor, în condiţiile în care sunt confruntat cu consecinţe private şi publice ale recentelor dezvăluiri", a declarat secretarul de stat al Trezoreriei David Laws, numărul doi în Ministerul de Finanţe.
Cotidianul Daily Telegraph dezvăluise vineri că Laws, un fost bancher devenit milionar, a decontat incorect cheltuieli de peste 40.000 de lire sterline (47.100 de euro). Laws, unul din cei cinci miniştri liberal-democraţi din cabinet, a prezentat scuze în aceeaşi seară, iar sâmbătă a demisionat.

Laws a decontat, ca deputat, cheltuieli pentru camere închiriate în case care aparţineau partenerului său, în contradicţie cu legea. El a recunoscut că a solicitat, între 2001 şi 2009, indemnizaţii de până la 950 de lire pe lună, conform Daily Telegraph, pentru camere închiriate în două proprietăţi ale partenerului său, James Lundie. Laws a încercat să se justifice prin aceea că a dorit să păstreze secretul asupra orientării sale sexuale şi asupra relaţiei sale cu Lundie.

×
Subiecte în articol: externe