x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scenariu de război: marţi, atac cibernetic masiv împotriva SUA

Scenariu de război: marţi, atac cibernetic masiv împotriva SUA

de Mihaela Matachita    |    15 Feb 2010   •   00:00

"Cyber ShockWave" (Unda de şoc cibernetică), un atac cibernetic masiv, se dezlănţuie marţi împotriva Statelor Unite, a relatat AFP, citând foşti oficiali americani din serviciile de securitate.

Joc de simulare organizat de grupul independent de studiu al politicii americane Bipartisan Policy Center (BPC), "Unda de şoc cibernetică" are scopul de a "educa opinia asupra vulnerabilităţii" la atacurile de acest fel.

Potrivit lui Eileen McMenamin, vicepreşedinte al Departamentului de comunicare din BPC, "scenariul însuşi este secret" şi "participanţii nu ştiu nici măcar despre ce este vorba". O încăpere a Hotelului Mandarin Oriental din Washington este amenajată asemenea sălii de criză din subsolul Casei Albe, în care preşedintele SUA, consilierii săi pentru securitate şi membrii Administraţiei se reunesc în astfel de momente. "Vom avea toate aceste ecrane cu informaţii «care curg»", iar "membrii Administraţiei vor trebui să acţioneze aşa cum ar face-o într-o situaţie reală", a precizat McMenamin. "Vom vedea de asemenea cum se coordonează cu sectorul privat", mai explicat ea.

Cyber ShockWave a fost elaborat cu participarea fostului director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), Michael Hayden. Fostul secretar pentru Securitate Internă din timpul preşedintelui George W. Bush, Michael Chertoff, va juca rolul consilierului pentru Securitate Naţională (NSA), în timp ce fostul director al comunităţii americane de informaţii (DNI), John Negroponte, va fi secretar de stat.
Evenimentul, filmat de CNN, va fi difuzat ulterior pe acest post de televiziune.

×
Subiecte în articol: externe