x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scene apocaliptice în Indonezia, după ce vulcanul Semeru a erupt

Scene apocaliptice în Indonezia, după ce vulcanul Semeru a erupt

04 Dec 2021   •   18:13
Scene apocaliptice în Indonezia, după ce vulcanul Semeru a erupt

Vulcanul Semeru, care a erupt sâmbătă în Indonezoa, la ora locală 14:30 (7:30 GMT), a omorât un om, a rănit 41 și a trimis un nor de cenușă la 15.000 de metri altitudine.

Imaginile de la fața locului arată fumul atât de gros încât zona cade în întuneric, în plină zi. Scene apocaliptice, în care localnicii fug urmăriți de nori imenși aruncați de explozie, au fost postate pe internet.

Budi Santosa, şeful departamentului de gestionare a dezastrelor din provincia Java de Est, a declarat sâmbătă că două subdistricte au fost „grav afectate” de erupţia vulcanului. Santosa a susţinut în conferinţa de presă că unităţile medicale din zona dezastrului vor putea găzdui victimele.

Mirosul de sulf a fost raportat în jurul orei 15.00, ora locală, conform Postulului de Observare a Vulcanului „Muntele Semeru”. Nori fierbinţi de cenuşă s-au revărsat peste un sat din Java de Est, Sapitarang, din districtul Pronojiwo.

Vulcanul care a erupt sâmbătă pe insula Java, este unul dintre cei 130 de vulcani activi ai Indoneziei. Ultima dată a erupt în decembrie anul trecut.

×