x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Se întâmplă şi la alţii. Pădurea amazoniană, tot mai defrişată

Se întâmplă şi la alţii. Pădurea amazoniană, tot mai defrişată

de Veronica Micu    |    30 Sep 2008   •   00:00
Se întâmplă şi la alţii. Pădurea amazoniană, tot mai defrişată

Defrişarea pădurii amazoniene se accelerează, spun oficiali brazilieni, citaţi de AP. Potrivit acestora, 756 de kilometri pătraţi din pădurea amazoniană au fost distruşi în august, adică de trei ori mai mult decât zona distrusă în august 2007

Defrişarea pădurii amazoniene se accelerează, spun oficiali brazilieni, citaţi de AP. Potrivit acestora, 756 de kilometri pătraţi din pădurea amazoniană au fost distruşi în august, adică de trei ori mai mult decât zona distrusă în august 2007.


TĂIERI ILEGALE. Însă în ultimii trei ani, rata defrişării scăzuse. Carlos Minc, ministrul Mediului din Brazilia, a spus că alegerile naţionale care se apropie sunt parţial de vină deoarece primarii din regiunea amazoniană închid ochii la defrişările ilegale, în speranţa de a câştiga voturi la nivel local. Specialiştii în problemele de mediu învinovăţesc creşterea preţului la mâncare. Din această cauză, cultivatorii de soia şi crescătorii de vite defrişează regiunea pentru a mări suprafaţa destinată recoltelor şi păşunatului. Alegerile joacă un rol, dar "tendinţa de creştere a defrişării e adânc legată de faptul că preţurile alimentelor cresc", a spus Paulo Adario, care coordonează campania Greenpeace din Amazon, citat de AP. "Când sunt alegeri, apetitul autorităţilor de a aplica legile e mai redus", a spus Adario, potrivit aceleiaşi surse. "Dar guvernul federal trebuie să acţioneze şi să îşi facă treaba", a conchis el.

×
Subiecte în articol: externe