x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, vrea să devină guvernator al Băncii centrale din Norvegia

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, vrea să devină guvernator al Băncii centrale din Norvegia

14 Dec 2021   •   21:00
Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, vrea să devină guvernator al Băncii centrale din Norvegia

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat marţi că a aplicat pentru a deveni guvernator al Băncii centrale din Norvegia după expirarea actualului mandat, informează agenţia Associated Press.

Oeystein Olsen, actualul guvernator al Băncii centrale din Norvegia (Norges Bank), se va retrage la începutul anului 2022, după ce a fost în funcţie din ianuarie 2011. Mandatul lui Jens Stoltenberg în funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice se va încheia pe 1 octombrie 2022.

Jens Stoltenberg a declarat marţi că a contactat în noiembrie Ministerul de Finanţe de la Oslo pentru a întreba dacă poate depune actele în scopul ocupării funcţiei de guvernator al Băncii centrale. "Am făcut acest lucru, este un post pentru care sunt foarte motivat. Ministerul de Finanţe mi-a clarificat că fostul meu post de prim-ministru şi cel de secretarul general NATO nu reprezintă impedimente pentru ocuparea funcţiei de guvernator al Băncii centrale", a afirmat Jens Stoltenberg.

"Am transmis clar Ministerului de Finanţe că, dacă voi obţine această funcţie, nu va fi posibil să îmi încep activitatea înainte de încheierea mandatului meu la NATO, pe 1 octombrie 2022", a subliniat Jens Stoltenberg.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jens stoltenberg