x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şefa guvernului din Noua Zeelandă s-a logodit cu partenerul ei de viață

Şefa guvernului din Noua Zeelandă s-a logodit cu partenerul ei de viață

03 Mai 2019   •   10:34
Şefa guvernului din Noua Zeelandă s-a logodit cu partenerul ei de viață

Şefa guvernului neozeelandez Jacinda Ardern şi partenerul său de lungă durată Clarke Gayford s-au logodit, a anunţat vineri cabinetul ei, informează AFP şi dpa.
Această logodnă survine după o perioadă dificilă pentru Noua Zeelandă, cu masacrul din 15 martie în timpul căruia un adept al supremaţiei rasei albe a ucis 51 de musulmani în două moschei din Christchurch, oraş din Insula de Sud a ţării. Ardern a fost salutată în mod unanim pentru reacţia şi atitudinea ei după acest măcel.
Cuplul, care o fetiţă, Neve, a luat decizia de a face acest pas în timpul vacanţei de Paşti, a precizat un purtător de cuvânt al guvernului neozeelandez. Însă, acesta a refuzat să spună dacă a fost fixată o dată pentru căsătorie şi cine dintre cei doi l-a cerut pe celălalt în căsătorie. "Nu pot spune altceva decât că ei s-au logodit şi că aceasta s-a întâmplat de Paşti", a punctat el.
Jurnaliştii neozeelandezi au remarcat că Jacinda Ardern afişa un inel cu diamant când a revenit vineri la îndatoririle sale oficiale.
Jacinda Ardern, 38 de ani, a dat naştere bebeluşului ei în iunie anul trecut, devenind astfel a doua şefă de guvern din lume care a născut în timpul mandatului său. Câteva luni mai târziu, ea asista la Adunarea Generală a ONU de la New York însoţită de fetiţa ei.
Logodnicul ei prezenta o emisiune televizată de pescuit înainte de a decide să se ocupe de casă şi de creşterea fetiţei.
Anul trecut, premierul Noii Zeelande a declarat într-un interviu că nu va avea iniţiativa de a-l cere în căsătorie pe partenerul său de viaţă, chiar dacă ea se consideră feministă. "Vreau să simtă el durerea şi tortura de a-şi bate capul cu această problemă", a declarat ea la BBC. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: jacinda ardern