x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful Ikea avertizează că tensiunile comerciale vor duce la creșterea prețurilor

Șeful Ikea avertizează că tensiunile comerciale vor duce la creșterea prețurilor

07 Mar 2021   •   19:30
Șeful Ikea avertizează că tensiunile comerciale vor duce la creșterea prețurilor

Șeful Ikea a declarat pentru BBC că se teme că tensiunile comerciale la nivel mondial vor duce la creșterea prețurilor pentru clienți, scrie Mediafax

Jesper Brodin, director executiv al Grupului Ingka, compania holding a gigantului de mobilier, a declarat că impunerea unor restricții precum tarife vamale crescute „în mod normal nu aduc beneficii oamenilor obișnuiți”.

Multe țări au impus noi tarife și alte restricții pentru importuri în ultimii ani. Tendința a fost accentuată de politica SUA sub fostul președinte Donald Trump. Iar Organizația Mondială a Comerțului spune că, înainte de pandemie, restricțiile comerciale erau în creștere.

"În mod normal, aceasta duce la creșterea costurilor produsului la sfârșitul zilei. Și există unele îngrijorări cu privire la acest lucru, nu numai în India, ci la nivel global", a spus Brodin într-un interviu pentru BBC.

Ikea a investit miliarde de dolari în India într-un plan de extindere ambițios, dar importă majoritatea produselor pe care le vinde în țară, de la mobilă la ustensile de bucătărie.

Aceasta înseamnă că importurile sunt afectate din cauza tarifelor vamale mai mari impuse anul trecut de guvernul lui Narendra Modi ca parte a planului unei Indii autonome.

Brodin a vorbit și de necesitatea abordării provocărilor legate de schimbările climatice și sustenabilitate. El explică că reciclarea va deveni din ce în ce mai importantă pentru minimizarea impactului pe care îl are consumul asupra planetei. "În viitor saltelele Ikea nu vor mai folosir materiale virgine. Trebuie să găsim căi mai inteligente. Vom fi mai mulți oameni care folosesc resursele de pe planetă. Trebuie să acționăm moral, etic, dar și din perspectiva afacerii".

Ikea nu va fi singura companie care aderă la aceste valori, spune el: „Aceasta nu este caritate, aceasta este noua economie 2.0, noul model de afaceri al lumii”.

Mediafax

×