x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful OMS avertizează că lumea intră în „primele etape ale unui alt val” de Covid-19

Șeful OMS avertizează că lumea intră în „primele etape ale unui alt val” de Covid-19

21 Iul 2021   •   11:53
Șeful OMS avertizează că lumea intră în „primele etape ale unui alt val” de Covid-19

Lumea se află la începutul unui alt val de infecții și decese de Covid-19, a declarat miercuri directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform CNBC.

Vorbind membrilor Comitetului Olimpic Internațional din Tokyo, Tedros a declarat că eșecul global de a distribui vaccinuri, teste și tratamente alimentează o „pandemie cu două căi”. Țările care au resurse adecvate, cum ar fi vaccinurile, se deschid, în timp ce altele se blochează în încercarea de a încetini transmiterea virusului.

Tedros spune că, cu cât pandemia se prelungește mai mult, cu atât va aduce mai multe tulburări socioeconomice. "Pandemia este un test și lumea eșuează".

El a avertizat că „la 19 luni de la pandemie și la șapte luni de la aprobarea primelor vaccinuri, suntem acum în stadiile incipiente ale unui alt val de infecții și decese”. Tedros a adăugat că amenințarea globală a pandemiei se va menține până când toate țările vor avea un control asupra bolii.

Jocurile de la Tokyo urmează să se deschidă vineri, după ce au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei.

Numărul cazurilor în zona capitalei japoneze au crescut cu peste 1.000 de noi infecții zilnic în ultimele zile. La nivel național, Japonia a raportat peste 848.000 de cazuri Covid și peste 15.000 de decese pe fondul unei lansări relativ lente a campaniei de vaccinare.

Primul caz pozitiv de Covid-19 a lovit satul sportiv în weekend și, până în prezent, peste 70 de cazuri au fost legate de Jocurile de la Tokyo.

Organismul global de sănătate a cerut un efort masiv la nivel mondial pentru a vaccina cel puțin 70% din populația fiecărei țări până la mijlocul anului viitor.

„Pandemia se va termina atunci când lumea va alege să îi pună capăt. Este în mâinile noastre ", a spus Tedros. „Avem toate instrumentele de care avem nevoie: putem preveni această boală, o putem testa și o putem trata”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: organizatia mondiala a sanatatii