x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Senatul american a aprobat ajutorul uriaș pentru Ucraina, Taiwan și Israel

Senatul american a aprobat ajutorul uriaș pentru Ucraina, Taiwan și Israel

de Redacția Jurnalul    |    24 Apr 2024   •   10:45
Senatul american a aprobat ajutorul uriaș pentru Ucraina, Taiwan și Israel
Sursa foto: Hepta

Senatul american a aprobat cu o majoritate covârșitoare ajutorul pentru Ucraina și Israel, trimițându-l pe masa lui Biden. Aprobarea pachetului de ajutor în valoare de 95,3 miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan pune capăt unor luni de incertitudine.

Votul a reflectat un sprijin bipartizan răsunător pentru această măsură, care a fost adoptată sâmbătă de Camera Reprezentanților cu o marjă largă.

Acțiunea Senatului, cu un vot de 79 la 18, a reprezentat o victorie pentru președinte, care îi îndemnase pe legislatori să acționeze rapid pentru a putea semna legea.

„Aliații noștri din întreaga lume au urmărit Congresul în ultimele șase luni și s-au întrebat același lucru: când va conta cel mai mult, va reuși America să adune puterea de a se uni?”, a declarat marți senatorul Chuck Schumer: „În această seară, sub ochiul vigilent al istoriei, Senatul răspunde la această întrebare cu un «da» furtunos și răsunător.”

Într-o declarație la câteva minute după vot, Biden a spus că va semna legea „și se va adresa poporului american imediat ce aceasta va ajunge pe biroul meu, astfel încât să putem începe să trimitem arme și echipamente în Ucraina în această săptămână”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: senat sua ajutor ucraina Israel