x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serviciile de informaţii americane dezvăluie date din ancheta despre extratereştri

Serviciile de informaţii americane dezvăluie date din ancheta despre extratereştri

26 Iun 2021   •   23:30
Serviciile de informaţii americane dezvăluie date din ancheta despre extratereştri

Serviciile secrete americane au precizat într-un raport mult aşteptat că nu există dovezi ale existenţei extratereștrilor, recunoscând în acelaşi timp că zeci de fenomene văzute de piloţii militari nu pot fi explicate, notează Le Figaro.

„Probabil că nu există o singură explicaţie pentru aceste fenomene. În prezent nu avem suficiente informaţii în bazele noastre de date pentru a atribui aceste incidente unor cauze specifice”, indică raportul publicat de biroul Directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii.

În raport, care enumeră incidentele cu obiecte zburătoare neidentificate în perioada 2004 şi 2021, serviciile de informaţii americane recunosc că nu au nicio explicaţie pentru mai mult de 140 de fenomene. Însă toate informaţiile colectate rămân „în mare măsură neconcludente”.

Pentagonul a publicat anul trecut înregistrări video realizate de piloţi ai Marinei Militare care arată întâlniri în timpul zborului cu astfel de obiecte ce pare a fi OZN-uri.

Una dintre înregistrări este din noiembrie 2004, iar celelalte două sunt din ianuarie 2015. După decenii în care au fost ţinute secrete, Congresul a ordonat anul trecut Executivului să informeze publicul despre aceste incidente misterioase.

Armata SUA investighează dacă aceste fenomene pot fi legate de ameninţări împotriva Statelor Unite. Accelerările obiectelor filmate de piloţi şi capacitatea lor de a schimba direcţia sunt greu de explicat. Şi serviciile de informaţii americane se tem că Rusia sau China testează tehnologiile hipersonice.

Mediafax

×