x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şi divorţat, şi cu banii luaţi: un francez a fost obligat să plătească daune soţiei pentru că nu a satisfăcut-o

Şi divorţat, şi cu banii luaţi: un francez a fost obligat să plătească daune soţiei pentru că nu a satisfăcut-o

05 Sep 2011   •   17:26

Un cetatean francez in varsta de 51 de ani va trebui sa plateasca fostei sale sotii daune in cuantum de 8.500 de lire sterline (circa 10.000 de euro) pentru ca nu a facut “destul sex' cu aceasta pe durata casniciei.

Conform Daily Telegraph, barbatul a fost sanctionat conform unui articol din codul civil francez, conform caruia cuplurile casatorite trebuie sa consimta la “o viata in comun', un judecator din Aix-en Provence motivandu-si decizia prin faptul ca “relatiile sexuale trebuie sa fie parte a casatoriei'.

Sotia, in varsta de 47 de ani, a cerut 10.000 de euro drept compensatie pentru “lipsa de sex pe durata celor 21 de ani de casnicie', iar justitia a fost de partea sa, acelasi judecator care a dictat sentinta motivand ca “o relatie sexuala intre sot si sotie este expresia afectiunii pe care o au unul fata de celalalt, care in acest caz a fost absenta. Casatorindu-se, cuplurile accepta sa-si imparta viata, iar acest lucru presupune in mod clar ca vor face sex unul cu celalalt'.

Oboseala si problemelele de sanatate, invocate de sot in apararea sa, nu au fost considerate motive intemeiate de catre justitiabilii din Franta...

×
Subiecte în articol: franta justitie daune