x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Singapore a emis mandat de urmărire internaţională pentru Silviu Ionescu

Singapore a emis mandat de urmărire internaţională pentru Silviu Ionescu

de Mihaela Matachita    |    08 Apr 2010   •   00:00

Poliţia din Singapore a emis mandat de urmărire internaţională pe numele cetăţeanului român Silviu Ionescu, comunicându-l la Interpol România, a relatat Mediafax, citând surse judiciare.

Procurorul-şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme, Marius Iacob, a confirmat, joi seară, pentru Mediafax, că Interpol România a primit documentul de la Poliţia din Singapore. Diplomatul Silviu Ionescu, însărcinatul cu afaceri al României în Singapore, a fost retras de la post după implicarea sa într-un accident rutier soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor două în această ţară asiatică.

Amintim că ambasadorul României, Aurelian Neagu, a fost convocat să se prezinte vineri la sediul MAE singaporez pentru o discuţie despre acuzaţiile la adresa lui Silviu Ionescu.
Partea română solicitase comisie rogatorie, dar oficialii singaporezi nu au răspuns încă. În schimb, au emis prezentul mandat de urmărire internaţională. Autorităţile de la Bucureşti insistă că, potrivit Convenţiei de la Viena, ancheta în cazul diplomatului Silviu Ionescu revine autorităţilor române.

Amintim că, la 15 decembrie 2009, o maşină aparţinând Ambasadei române, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, către ora locală 3:10 (14 decembrie, 21:10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit. Iniţial, diplomatul român a afirmat că maşina fusese furată în ziua de 15 decembrie şi a anunţat Poliţia. Maşina a fost găsită ulterior într-un cartier industrial. Potrivit anchetei realizate de Poliţia din Singapore, martori oculari au declarat că, în momentul accidentului, la volanul maşinii s-ar fi aflat Silviu Ionescu. Între timp, acesta a revenit în România.

×
Subiecte în articol: externe