x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Singapore: Ambasada României a răspuns solicitărilor referitoare la cazul Silviu Ionescu

Singapore: Ambasada României a răspuns solicitărilor referitoare la cazul Silviu Ionescu

de Mihaela Matachita    |    23 Feb 2010   •   00:00

Ambasada României a trimis trei note diplomatice Ministerului singaporez de Externe referitoare la accidentul rutier din 15 decembrie, în care a fost implicată o maşină a instituţiei, a informat MAE din Singapore.

Prima notă se referea la cererea de interogare a ofiţerului administrativ al Ambasadei române, Marius Truşcă, în privinţa circumstanţelor decesului lui Tong Kok Wai. "Domnul Truşcă va acorda asistenţă anchetatorului în vederea stabilirii circumstanţelor reale ale morţii domnului Tong", a informat ambasada, potrivit MAE singaporez, a relatat Mediafax citând channelnewsasia.com. Cea de-a doua notă confirmă că MAE român l-a informat pe Silviu Ionescu (bănuit că ar fi condus vehiculul în momentul accidentului) despre cererea autorităţilor singaporeze ca acesta să se prezinte pentru anchetă. Dar, cum MAE român şi-a suspendat colaborarea cu Silviu Ionescu pe durata anchetei din România, nu mai are cum să-l determine pe acesta să se prezinte la ancheta din Singapore, se mai arată în a doua notă. În cea de-a treia notă, Ambasada a precizat că autorităţile române vor acorda "consideraţia cuvenită" cererii MAE din Singapore de informaţii privind statutul procedurilor penale din România împotriva lui Ionescu şi "va oferi un răspuns detaliat" în curând.

Precizările MAE  singaporez survin după ce publicaţia locală The Straits Times relatase că autorităţile din această ţară asiatică nu au primit nici un răspuns oficial din partea României la solicitarea lor privind participarea diplomatului Silviu Ionescu la anchetă. Potrivit The Straits Times, ministrul singaporez de Externe, George Yeo, declarase, luni, în faţa Parlamentului că "Guvernul României nu a răspuns încă în mod oficial" la solicitări.    

La 15 decembrie 2009, ora 3:10, o maşină Audi de culoare neagră aparţinând Ambasadei române din Singapore a lovit trei pietoni, unul dintre răniţi, Tong Kok Wai, murind ulterior. Iniţial, diplomatul român Silviu Ionescu a afirmat că a constatat furtul maşinii la ora 3:00 şi a reclamat la poliţie. Dar automobilul a fost găsit ulterior într-un cartier industrial, după ce fusese implicat în două accidente rutiere.

×
Subiecte în articol: externe