x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sinucidere la TPI: Anchetatorii olandezi au găsit urme de otravă

Sinucidere la TPI: Anchetatorii olandezi au găsit urme de otravă

30 Noi 2017   •   16:51
Sinucidere la TPI: Anchetatorii olandezi au găsit urme de otravă

Anchetatorii olandezi au găsit urme de otravă după sinuciderea, miercuri, a unui lider militar al croaţilor bosniaci în sala de judecată a Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI), a anunţat un purtător de cuvânt al instantei.

 

Slobodan Praljak (72 de ani) a ascultat miercuri confirmarea condamnării sale la 20 de ani de închisoare pentru fapte de epurare etnică, înainte de a declara că respinge verdictul tribunalului. El a scos apoi o fiolă şi a băut conţinutul. Avocatul său a afirmat că era vorba de otravă. Ulterior, un purtător de cuvânt al TPI a confirmat că Praljak a murit într-un spital din Haga.

Otrava a constat într-o substanţă chimică a cărei ingerare "poate fi letală", a indicat TPI, fără a numi substanţa în cauză.

TPI a solicitat o anchetă independentă din partea autorităţilor olandeze, care au afirmat că se concentrează în mod prioritar pe efectuarea fără întârziere a autopsiei lui Praljak şi pe a stabili cum a reuşit acesta să facă rost de otravă, scrie agerpres.

×