x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Site-ul extremei drepte din Olanda: "Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim"

Site-ul extremei drepte din Olanda: "Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim"

de Mediafax    |    10 Feb 2012   •   19:33
Site-ul extremei drepte din Olanda: "Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim"

Comisia Europeana a denuntat vineri site-ul partidului de extrema dreapta olandez PVV, care incita la denuntarea unor "probleme" cauzate de cetatenii Europei de Est, indemnandu-i pe olandezi sa nu dea curs acestui apel la "intoleranta", relateaza AFP.

Site-ul Partidului Libertatii, condus de Geert Wilders "este total opus principiilor" libertatii si liberei circulatii a persoanelor in Europa, in opinia comisarului UE insarcinat cu Justitia, Vivianne Reding, care a exprimat pozitia acestui for intr-un comunicat.

"El indeamna in mod deschis oamenii sa fie intoleranti", a relevat ea. "Noi indemnam cetatenii Olandei sa nu dea curs acestei intolerante. Ei ar trebui, din contra, sa spuna clar pe site-ul PVV ca Europa este un loc al libertatii. Intoleranta nu are ce cauta pe continentul nostru", a continuat Reding.

"In Europa, noi aparam libertatea. Suntem pentru un continent deschis, in care cetatenii pot sa se deplaseze, sa munceasca si sa studieze unde vor. Cetatenii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene ar trebui sa se simta acasa indiferent care este locul unde au decis sa stea", a subliniat ea.

"Europa se confrunta cu vremuri dificile. Nu ne putem rezolva problemele decat printr-o solidaritate sporita si nu denuntandu-ne concetatenii", considera comisarul european al Justitiei.

Site-ul http://www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl/ indeamna olandezii sa semnaleze "dificultati" pe care le intampina din cauza afluxului de imigranti din Europa de Est.

"Ai probleme cu persoane din Europa Centrala si de Est? Ti-ai pierdut locul de munca in fata unui polonez, bulgar, roman sau alt est-european? Vrem sa stim", afirma PVV pe pagina de primire a acestui site deschis miercuri.

Vizitatorii sunt invitati sa completeze un chestionar, in mod anonim daca doresc acest lucru, care le propune sa aleaga intre mai multe probleme, ca zgomotul, masinile prost parcate si producerea unor degradari. Ei pot totodata sa spuna cum si-au pierdut locul de munca, in cazul in care li s-a intamplat acest lucru.

"Nu imi pasa de Bruxelles", a reactionat vineri seara Geert Wilders, al carui partid sustine in Parlament coalitia minoritara de centru-dreapta a premierului Mark Rutte. "Avem deja 32.000 de semnalari", a declarat el, citat de agentia olandeza de presa ANP.

×