x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Site-uri de poker online blocate. Proprietarii, acuzaţi de spălare de bani

Site-uri de poker online blocate. Proprietarii, acuzaţi de spălare de bani

18 Apr 2011   •   10:17
Site-uri de poker online blocate. Proprietarii, acuzaţi de spălare de bani

UPDATE: Majoritatea site-urilor au anuntat mutarea activitatii pe domenii .UE si au emis comunicate privind instintarea jucatorilor de continuarea activitatii in standarde normale.

Fondatorii primelor trei site-uri de poker online care operează în Statele Unite au fost  inculpaţi pentru fraudă bancară şi spălare de bani. Ei sunt acuzaţi că au camuflat veniturile obţinute din jocuri pe bani pe internet, interzise în SUA, transmite AFP.

În total, 11 persoane au fost inculpate, printre care fondatorii PokerStars, Full Tilt Poker şi Absolute Poker, a declarat procurorul federal din Manhattan, Preet Bharara, precizând că justiţia încearcă să recupereze circa 3 miliarde de dolari din această afacere.

Autorităţile americane au blocat 76 de conturi bancare în 14 ţări, folosite de casele de poker online pentru a percepe bani de la jucători, iar cinci nume de domenii de internet au fost confiscate.

Pagina de start a casei Absolut Poker era înlocuită vineri cu un mesaj al FBI şi al Ministerului de Justiţie avertizând că "domeniul a fost blocat de FBI în cadrul unui mandat de arestare".

Acuzaţii, "deşi ştiau că activităţile lor, implicând clienţi şi bănci americane, erau ilegale, au încercat să falsifice date", a afirmat Janice Fedarcyk, responsabilă în cadrul FBI. "Ei au minţit băncile în ceea ce priveşte adevărata natură a activităţii lor, iar unii au găsit bănci dispuse să încalce legea", a adăugat ea.

Deşi jocurile pe bani online sunt interzise în SUA din 2006, site-urile de poker pe internet acumulează miliarde de dolari ocolind legea, mutându-şi activitatea în străinătate, notează AFP.

×
Subiecte în articol: online internet poker