x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situaţie halucinantă la spitalul Pitie-Salpetriere, din Paris

Situaţie halucinantă la spitalul Pitie-Salpetriere, din Paris

de Marina Constantinoiu    |    11 Ian 2015   •   18:55
Situaţie halucinantă la spitalul Pitie-Salpetriere, din Paris

Răniţii din redacţia Charlie Hebdo, atacată zilele trecute, au fost transportaţi la spitalul Pitie-Salpetriere. Acelaşi spital în care Farid Benyettou, cunoscut pentru faptul că i-a împins pe fraţii Kourachi, autorii atacului, la radicalizare, lucrează ca infirmier, scrie Le Nouvel Observateur.

Farid Benyettou este bărbatul care i-a format pe fraţii Kouachi, autorii carnajului de la Charlie Hebdo, în ideologia radicală. El este urmărit de serviciile secrete încă de la începutul anilor 2000. Fraţii Kouachi făceau parte dintre numeroşii săi discipoli: el dorea să-i trimită în Irak, pentru jihad.

Farid a fost condamnat împreună cu Cherif Kouachi în 2008 la şase ani de închisoare pentru “asociere în legătură cu o acţiune teroristă”. Benyettou a ieşit din închisoare în 2011. A decis să se reconvertească şi s-a înscris la nişte cursuri pentru a deveni infirmier. Încă din decembrie, este stagiar la secţia de urgenţe a spitalului Pitie-Salpetriere, acelaşi în care răniţii de la Charlie Hebdo au fost transportaţi miercuri după-amiază. Potrivit cotidianului Le Parisien, spitalul l-a retras pe respectivul infirmier din programarea turelor după drama de la Paris.

“E greu de imaginat că acest om a putut primi victimele foştilor săi protejaţi”, declară un medic al spitalului pentru cotidianul Le Parisien. Ziarul scrie că Farid nu a furnizat niciodată informaţii, totuşi obligatorii, atunci când vrei să lucrezi ca infirmier, despre cazierul său judiciar.

Conducerea spitalului din Paris a precizat că “situaţia acestui infirmier stagiar este normală şi cunoscută atât de conducerea instituţiei în care s-a şcolarizat, cât şi de poliţie”. Farid Benyettou nu se va putea angaja în domeniul public, dar acest lucru nu îl va împiedica să dea examenul pentru obţinerea diplomei, scrie Le Nouvel Observateur.





 

×