x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Snowden: "Rog jurnaliştii să nu exploateze compromisul emoţional al tatălui meu de dragul ştirilor tabloide"

Snowden: "Rog jurnaliştii să nu exploateze compromisul emoţional al tatălui meu de dragul ştirilor tabloide"

16 Aug 2013   •   10:43
Snowden: "Rog jurnaliştii să nu exploateze compromisul emoţional al tatălui meu de dragul ştirilor tabloide"

Fostul consultant al NSA Edward Snowden susţine că jurnaliştii au fost induşi în eroare în legătură cu situaţia sa, după ce persoane asociate cu tatăl său au făcut declaraţii în numele lui, relatează The Huffington Post, în ediţia electronică de joi. Într-un e-mail trimis The Huffington Post, Snowden susţine că nici tatăl lui, Lon Snowden, nici avocatul acestuia Bruce Fein şi nici soţia lui Fein, Mattie, nu îl reprezintă în vreun fel.

"Niciunul dintre ei nu a fost şi nu este implicat în situaţia mea actuală, iar acest lucru nu se va schimba pe viitor", a declarat Snowden. "Le cer jurnaliştilor să înţeleagă că nu deţin informaţii speciale referitor la situaţia mea sau viitoarele mele planuri şi că nu ar trebui să exploateze vidul tragic al compromisului emoţional al tatălui meu de dragul ştirilor tabloide", a adăugat el.

Mattie Fein a declarat joi pentru The Wall Street Journal că echipa de avocaţi a lui Lon Snowden nu are încredere în editorialistul Guardian Glenn Greenwald, jurnalistul care se află în centrul scandalului NSA, sau în WikiLeaks, organizaţie care l-a consiliat pe Snowden în Rusia. Fein a afirmat, de asemenea, că Greenwald negociază un interviu exclusiv cu Snowden cu un post de televiziune în schimbul unei sume de şapte cifre. Jurnalistul a respins aceste acuzaţii, pe care le-a calificat drept "calomnioase".

Snowden a declarat că vrea să corecteze informaţiile cu privire la consilierea juridică pe care a primit-o.

"Am fost norocos să am consiliere juridică din partea unei echipe internaţionale, formată din unii dintre cei mai buni avocaţi din lume, şi lucrez cu jurnalişti a căror integritate şi al căror curaj nu pot fi puse în discuţie", a afirmat Snowden. "Nu există vreun conflict între mine şi vreuna dintre persoanele sau organizaţiile cu care am colaborat", a adăugat el.

Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile a confirmat că e-mailul primit de The Huffington Post provine de la Snowden. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: edward snowden