x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șocant! Violator în serie, identificat la aproape 40 de ani de la primul atac. "Bestia din Bondi" a murit între timp

Șocant! Violator în serie, identificat la aproape 40 de ani de la primul atac. "Bestia din Bondi" a murit între timp

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2022   •   11:40
Șocant! Violator în serie, identificat la aproape 40 de ani de la primul atac. "Bestia din Bondi" a murit între timp

Un violator în serie a fost identificat de poliția australiană la aproape 40 de ani de la primul atac. O nouă tehnologie ADN a dezvăluit că autorul crimei este un bărbat de 66 de ani, care însă a murit în februarie.

Violatorul în serie, cunoscut sub numele de "Bestia din Bondi", a terorizat femeile din Sydney ani de zile. Bărbatul a agresat 31 de femei între anii 1985 și 2001.

Poliția din New South Wales a format în 2005 Forța de intervenție Doreen pentru a investiga cinci violuri care au avut loc în suburbiile estice ale orașului. În urma unor anchete suplimentare, detectivii au extins investigația pentru a include 31 de tentative și infracțiuni de agresiune sexuală reale între 1985 și 2001, informează Sky News.

Infractorul urmărea femei cu vârste cuprinse între 14 și 55 de ani, atacându-le fie în casele lor, fie răpindu-le în timp ce făceau jogging sau se plimbau. Supraviețuitoarele l-au descris pe bărbat ca având o înălțime cuprinsă între 160 și 180 cm, cu tenul închis, părul negru, ondulat, ochi căprui și nasul lat. Fizicul său s-a schimbat de la "constituție subțire" la "atletic sau musculos" de-a lungul anilor.

Victimele au declarat poliției că acesta era înarmat cu un cuțit sau că a amenințat că va folosi unul și că își ținea fața ascunsă. În majoritatea cazurilor, el era îmbrăcat în haine casual, inclusiv treninguri și hanorace cu glugă. El a devenit cunoscut și sub numele de "violatorul din Centennial Park" și "violatorul în trening".

În ciuda numeroaselor apeluri făcute de-a lungul anilor către comunitate pentru informații, atacurile au rămas nerezolvate. Apoi, dovezile ADN au legat direct 12 dintre incidente, iar alte 19 s-au potrivit cu modelul de comportament infracțional al atacatorului. Progresele au fost făcute după ce în baza de date a poliției a fost găsită o potrivire ADN, ceea ce le-a permis detectivilor să reducă numărul suspecților la 324 de persoane. Căutările i-au condus în cele din urmă la Simms.

"Investigațiile ulterioare și examinările medico-legale, inclusiv testele suplimentare Y-STR, au arătat că ADN-ul era legat de un bărbat care a murit la începutul acestui an, în vârstă de 66 de ani", a declarat poliția din NSW.

Detectivul Shelley Johns a declarat pentru The Daily Telegraph: "Ne-am întâlnit cu soția lui și a fost absolut șocată. Nu-i venea să creadă că bărbatul pe care îl cunoștea ar fi putut face aceste lucruri".

 

×
Subiecte în articol: violator australia