x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţii Obama au sosit la castelul Windsor pentru un dejun privat cu suverana britanică

Soţii Obama au sosit la castelul Windsor pentru un dejun privat cu suverana britanică

22 Apr 2016   •   16:21
Soţii Obama au sosit la castelul Windsor pentru un dejun privat cu suverana britanică

Preşedintele american, Barack Obama, împreună cu soţia lui, Michelle, au sosit vineri la castelul Windsor, pentru un dejun privat cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a împlinit joi 90 de ani, informează BBC şi EFE.

Cuplul prezidenţial a venit la bordul unul elicopter american, care a aterizat în grădinile reşedinţei regale din apropiere de Londra, dotate cu un puternic dispozitiv de securitate.

Soţii Obama au fost întâmpinaţi de suverana britanică, îmbrăcată într-un taior albastru deschis şi purtând pe cap o eşarfă albă. Alături de ea s-a aflat soţul ei, Ducele de Edimburgh, care purta un trenci bej. Michelle Obama avea un pardesiu bleumarin, iar şeful de la Casa Albă era într-un costum sobru, ca de obicei.

După salutările de rigoare, cei patru s-au îndreptat spre intrarea în castel la bordul unei maşini de teren.

În cursul după-amiezii, preşedintele american va reveni la Londra, unde are programată o întrevedere cu premierul britanic, David Cameron, la reşedinţa oficială a acestuia din Downing Street 10. La finalul întrevederii, ei vor oferi o conferinţă de presă comună, în care se aşteaptă ca, în perspectiva referendumului din 23 iunie, liderul american să-şi exprime susţinerea pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană. AGERPRES

×