x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spălatul pe mâni în spaţiu, o adevărată CASCADORIE! Demonstraţia INCREDIBILĂ făcută de un astronaut canadian (VIDEO)

Spălatul pe mâni în spaţiu, o adevărată CASCADORIE! Demonstraţia INCREDIBILĂ făcută de un astronaut canadian (VIDEO)

04 Feb 2013   •   11:05
Spălatul pe mâni în spaţiu, o adevărată CASCADORIE! Demonstraţia INCREDIBILĂ făcută de un astronaut canadian (VIDEO)

Te-ai întrebat vreodată cum reuşesc astronauţii să ducă la bun sfârşit, în spaţiu, lucruri care pe Pământ le fac extrem de simplu? Igiena personală, de exemplu, reprezintă o adevărată provocare, scrie Daily Mail.

Un material video publicat de Agenţia spaţială canadiană prezintă demonstraţia făcută de astronautul canadian Chris Hadfield, care arată, pas cu pas, felul în care se spală pe mâini, în spaţiu.

Întreg procesul pare o adevărată cascadorie. Priviţi mai jos demonstraţia inedită făcută de astronautul canadian.Alt lucru curios în spaţiu: Astronauţii nu pot plânge

În condiţii de gravitaţie zero, lacrimile nu curg, aşa cum s-ar întâmpla în mod normal pe Pământ, ci se strâng în jurul globului ocular.

Chris Hadfield, astronaut ISS, a descris acţiunea de a plânge în spaţiu ca fiind dureroasă din acest motiv. "Ochii produc lacrimi, dar ele rămân în ochi şi formează o minge lichidă. De fapt, ele încep să usture puţin. În spaţiu, lacrimile nu se varsă".


×