x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite anunţă sancţiuni împotriva unor persoane şi entităţi din Belarus

Statele Unite anunţă sancţiuni împotriva unor persoane şi entităţi din Belarus

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2023   •   23:00
Statele Unite anunţă sancţiuni împotriva unor persoane şi entităţi din Belarus

Administraţia de la Washington a anunţat, vineri, sancţiuni împotriva unor persoane şi entităţi din Belarus asociate regimului Aleksandr Lukaşenko, informează postul de televiziune CNN.

"Regimul Lukaşenko se bazează pe companii de stat şi pe oficiali pentru a genera venituri substanţiale care să permită acţiuni represive asupra poporului belarus", a declarat Brian Nelson, subsecretar american al Trezoreriei.

Statele Unite "menţin angajamentul de a impune costuri" regimului Lukaşenko ca reacţie la acţiunile de suprimare a democraţiei şi de susţinere a invaziei militare ruse în Ucraina, a precizat Brain Nelson.

Sancţiunile vizează două companii de stat - Open Joint Stock Company Belarusian Automobile Plant şi Open Joint Stock Company Minsk Automobile Plant, precum şi pe directorii acestora, acuzaţi de "susţinere şi generare de venituri pentru Administraţia belarusă".

De asemenea, a fost sancţionată Comisia Electorală Centrală din Belarus, pentru presupuse fraude în alegerile din 2020, precum şi 14 persoane, printre care se numără oficiali guvernamentali. Restricţiile vizează şi avionul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: statele unite sanctiuni belarus