x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statuia lui Iisus din Rio, izolată şi vandalizată

Statuia lui Iisus din Rio, izolată şi vandalizată

de Mihaela Matachita    |    16 Apr 2010   •   00:00

Celebra statuie a lui Iisus din Rio de Janeiro, complet izolată în urma alunecărilor de teren provocate de inundaţiile care au afectat Brazilia săptămâna trecută, a fost acoperită cu desene şi texte graffiti, a anunţat Izabella Teixeira, ministrul Mediului, citată de AFP.

Braţele statuii lui Iisus, în curs de reabilitare şi înconjurată de schele, au fost acoperite cu multe desene şi texte graffiti, una dintre inscripţii fiind "Când pisica nu-i acasă, şoarecii joacă pe masă", a precizat ministrul brazilian pentru cotidianul Globo.

Primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a declarat că statuia, care are o înălţime de 30 de metri, se afla într-o etapă de curăţare şi recondiţionare, iar autorităţile braziliene au deschis o anchetă pentru a descoperi pe autorii graffiti-urilor.  

Accesul către statuia de pe Muntele Corcovado este închis pentru turişti începând de marţi, statuia fiind izolată în urma alunecărilor de teren, a căderilor de pietre şi a prăbuşirii multor arbori din zonă. Turiştii, în număr de 2 milioane în fiecare an, nu mai pot ajunge pe Muntele Corcovado nici pe şosea, nici cu micul tren care făcea legătura între oraş şi acest obiectiv

×
Subiecte în articol: externe