x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştrandurile din Hajduszoboszlo vor fi împînzite cu poliţişti români

Ştrandurile din Hajduszoboszlo vor fi împînzite cu poliţişti români

de Ovidiu Ciutescu    |    09 Iul 2008   •   00:00
Ştrandurile din Hajduszoboszlo vor fi împînzite cu poliţişti români

11:08 • Turiştii români care merg la ştrandul din localitatea ungară Hajduszoboszlo vor fi păziţi şi de poliţişti români. Acţiunea a început pe 8 iulie şi se va derula pînă pe 24 august, în urma unui protocol încheiat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor şi Poliţia din Hajduszoboszlo.

Turiştii români care merg la ştrandul din localitatea ungară Hajduszoboszlo vor fi păziţi şi de poliţişti români. Acţiunea a început pe 8 iulie şi se va derula pînă pe 24 august, în urma unui protocol încheiat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor şi Poliţia din Hajduszoboszlo.

SCOP DE PREVENIRE. Începînd de marţi, doi poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor îi vor sprijini pe colegii lor din Ungaria atunci cînd vor avea de rezolvat cazuri în care sunt implicaţi români. Primul echipaj format din doi poliţişti va rămîne la Hajduszoboszlo timp de două săptămîni, după care vor fi înlocuiţi de alţi colegi. Poliţiştii români sînt detaşaţi în staţiunea maghiară pînă în 24 august, iar acţiunea se va repeta în fiecare vară. Poliţiştii români nu vor avea atribuţii în rezolvarea efectivă a cazurilor, însă vor acorda sprijin românilor care vor avea probleme. "Cei doi agenţi îi vor sprijini pe cetăţenii români pentru a nu deveni victime ale infractorilor şi îi vor ajuta pe poliţişţii maghiari cu traducerea", a declarat comisar Adrian Bucur, adjunctul Poliţiei Municipale Oradea. De asemenea, poliţiştii vor încerca să identifice şi infractorii români care acţionează în staţiunea maghiară. "Este prima colaborare concretă între Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor şi Poliţia din Hajduszoboszlo. Scopul este prevenirea victimizării turiştilor români care vin în staţiune”, a declarat comisarul şef Liviu Popa, inspectorul şef al IPJ Bihor.

×
Subiecte în articol: externe romani