x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Strauss-Kahn nu va participa la cursa pentru învestitura socialistă (surse)

Strauss-Kahn nu va participa la cursa pentru învestitura socialistă (surse)

de Marina Constantinoiu    |    05 Iul 2011   •   13:01

Martine Aubry, candidata la alegerile interne din cadrul Partidului Socialist francez in vederea investirii pentru prezidentiale, le-ar fi declarat unor apropiati ca, in cursul unei conversatii telefonice, fostul sef al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn i-ar fi anuntat intentia de a nu participa la cursa pentru investitura socialista, relateaza atlantico.fr.

Totodata, Aubry sustine ca acesta ar fi autorizat-o sa faca acest anunt public. Invitata in studioul emisiunii 20 heures a postului de televiziune France2 duminica seara, primarita din Lille a preferat, totusi, sa nu comunice aceasta informatie, comenteaza atlantico.fr.

Totusi, comenteaza sursa citata, informatia pare a circula deja pe culoarele partidului, din moment ce luni dimineata Benoit Hamon, purtatorul de cuvant al partidului, a declarat ca alegerile interne vor avea loc potrivit calendarului deja stabilit. "Ne-am inscris intr-un calendar politic, am convocat milioane de francezi la 9 si 16 octombrie si am inceput deja o campanie in teritoriu, iar acum nu putem conditiona acest calendar de cel al justitiei americane', a declarat acesta, cu referire la faptul ca, teoretic, urmatoarea audiere din dosarul american pentru agresiune sexuala al lui Strauss-Kahn, este convocata pentru 18 iulie, in timp ce alegerile interne ale socialistilor sunt convocate pentru 13 iulie. Exista voci, insa, care sustin ca urmatoarea audiere ar putea fi devansata, ceea ce i-ar putea permite lui DSK, in caz ca scapa din acest scandal, sa isi prezinte candidatura.Hamon a adaugat, insa:'Trebuie sa-i lasam timp lui Dominique Strauss-Kahn, sa-l lasam sa ne spuna ce intentii are'.

×