x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA Alegeri prezidenţiale 2016 - Preşedintele Mexicului se declară 'gata să coopereze' cu Trump

SUA Alegeri prezidenţiale 2016 - Preşedintele Mexicului se declară 'gata să coopereze' cu Trump

09 Noi 2016   •   16:42
SUA Alegeri prezidenţiale 2016 - Preşedintele Mexicului se declară 'gata să coopereze' cu Trump

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto s-a declarat miercuri 'gata să coopereze' cu Donald Trump, ales preşedinte al SUA, dând asigurări pe Twitter că cele două ţări sunt 'prietene', în pofida tensiunilor apărute în timpul campaniei, informează Reuters şi AFP. 

'Mexicul şi SUA sunt prietene, partenere şi aliate, şi ar trebui să colaborăm pentru competitivitatea şi dezvoltarea Americii de Nord', a notat Nieto pe Twitter. 

Pena Nieto a fost aspru criticat pentru că l-a primit în Mexic pe Trump în timpul campaniei, după ce candidatul republican i-a numit pe imigranţii mexicani 'violatori' şi a promis că va construi un zid între cele două ţări. 

Trump a mai declarat că va renunţa la Acordul de comerţ liber nord-american (NAFTA), care a intensificat comerţul între Mexic, SUA şi Canada, afirmând că acest acord îi lasă pe americani fără joburi. 

La rândul său, ministrul de finanţe al Mexicului, Jose Antonio Meade, a dat asigurări că economia mexicană are 'suficientă forţă' pentru a înfrunta 'volatilitatea' pieţelor după victoria candidatului republican şi prăbuşirea record a monedei mexicane, peso. AGERPRES

×