x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA - Aula unei şcoli se va chema în continuare ''Michael Jackson'', în ciuda acuzaţiilor de pedofilie la adresa cântăreţului

SUA - Aula unei şcoli se va chema în continuare ''Michael Jackson'', în ciuda acuzaţiilor de pedofilie la adresa cântăreţului

28 Apr 2019   •   22:00
SUA - Aula unei şcoli se va chema în continuare ''Michael Jackson'', în ciuda acuzaţiilor de pedofilie la adresa cântăreţului

Părinţii elevilor unei şcoli elementare din Los Angeles au decis să nu schimbe denumirea unei aule care poartă numele lui Michael Jackson, în ciuda acuzaţiilor de abuzuri sexuale ce planează asupra cântăreţului decedat în 2009, au anunţat sâmbătă autorităţile locale, potrivit AFP. 

Conducerea şcolii Gardner Street a organizat un scrutin săptămâna aceasta, ''ca urmare a unor remarci venite din partea câtorva părinţi şi membri ai echipei'' referitoare la numele sălii. 

"Cei mai mulţi părinţi s-au pronunţat în favoarea menţinerii numelui actual", a anunţat unitatea şcolară din vestul Los Angeles. 

Aula acestei şcoli situate în apropiere de Hollywood a primit în 1989 numele ''regelui muzicii pop'', care a frecventat instituţia de învăţământ timp de câteva luni pe când avea 11 ani. 

Se întâmpla în 1969, la doar câteva luni de la lansarea primul hit al formaţiei Jackson 5, ''I Want You Back''. 

După succesul înregistrat de trupă, cel mai mic dintre fraţii Jackson a părăsit sistemul şcolar pentru a urma cursuri la domiciliu. 

Prezenţa numelui cântăreţului Michael Jackson pe faţada clădirii a creat disconfort unora dintre părinţi după difuzarea recentă, de către postul HBO, a documentarului ''Leaving Neverland''.

În acest film, contestat de moştenitorii cântăreţului, doi tineri cu vârste de aproximativ 30 de ani, Wade Robson şi James Safechuck, susţin că, atunci când erau copii, au fost victimele abuzurilor sexuale săvârşite de cântăreţ. 

Michael Jackson, decedat la 25 iunie 2009 în urma unei supradoze de medicamente, a fost acuzat în diverse ocazii de acte pedofile, dar nu a fost condamnat niciodată.

AGERPRES

×