x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA avertizează că al-Qaida plănuieşte atentate împotriva americanilor

SUA avertizează că al-Qaida plănuieşte atentate împotriva americanilor

27 Iul 2011   •   05:49
SUA avertizează că al-Qaida plănuieşte atentate împotriva americanilor

Statele Unite au avertizat lumea intreaga cu privire la eventuale atentate comise de al-Qaida, cerand tarilor sa-si mentina "vigilenta la un nivel ridicat", relateaza AFP. Departamentul de Stat american "se asteapta la o reluare a violentelor impotriva americanilor dupa moartea lui Osama bin Laden in mai 2011", a afirmat administratia intr-un comunicat.

"Anchete in curs sugereaza ca al-Qaida si organizatiile aliate continua sa pregateasca atentate impotriva unor tinte americane in mai multe regiuni", in special in Europa, Asia, Africa si Orientul Mijlociu. "Aceste atentate ar putea imbraca mai multe forme, de la atentat sinucigas la atentat cu bomba, asasinate sau chiar rapiri", avertizeaza Departamentul de Stat.

Tintele potentiale pot fi "evenimente sportive mediatizate, spatii rezidentiale, birouri, hoteluri, cluburi, restaurante", precum si locasuri de cult sau scoli.

Administratia avertizeaza ca "informatii credibile" evoca amenintari impotriva intereselor americane in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, in special in Libia. Autoritatile americane sfatuiesc evitarea calatoriilor in Cornul Africii sau in sudul Marii Rosii din cauza unei recrudescente a pirateriei.

La inceputul lui iulie, in cursul unei vizite in Afganistan, noul secretar american al Apararii, Leon Panetta, a declarat ca "infrangerea strategica" a al-Qaida este aproape.

×