x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Bilanţul incendiilor din California a ajuns la 42 de morţi

SUA: Bilanţul incendiilor din California a ajuns la 42 de morţi

19 Oct 2017   •   10:44

Bilanţul incendiilor de vegetaţie care au făcut ravagii în nordul statului California începând de la 9 octombrie, mare pare dintre acestea fiind în prezent localizate, a ajuns la 42 de morţi după descoperirea unei noi victime, a anunţat miercuri serviciul de pompieri Cal Fire, citat de AFP. 

Cea mai recentă victimă a fost găsită în comitatul Sonoma, potrivit aceleiaşi surse. 

Cal Fire a precizat că circa 10.000 de pompieri dintre cei peste 11.000 detaşaţi rămân în continuare mobilizaţi în zona celor treisprezece focare importante. 

Marţi, două noi incendii au izbucnit în California, în comitatele San Diego şi Santa Cruz, au anunţat autorităţile indicând că numărul locuinţelor şi clădirilor distruse de flăcări a crescut la 5.900. 

Dintre cele aproximativ 75.000 de persoane evacuate, peste 22.000 de persoane nu se pot întoarce încă la casele lor. 

"Temperaturile mai blânde şi umiditatea ridicată au ajutat pompierii în misiunea lor în noaptea aceasta", a precizat Calfire. "Condiţiile meteorologice din timpul săptămânii vor contribui la progresul în controlarea incendiilor", se mai arată în comunicat. 

În total, în decursul celor zece zile de la izbucnirea incendiilor circa 86.200 de hectare au fost mistuite de flăcări, iar aproximativ 4.600 de case, vinării şi clădiri comerciale au fost distruse, conform Reuters. Este vorba de cel mai mare bilanţ provocat de un incendiu în istoria Californiei, depăşind inclusiv bilanţul incendiului din Parcul Griffith, din 1933, din Los Angeles. 

Cauza oficială a incendiului nu a fost încă stabilită, dar oficiali locali susţin că focul ar fi putut porni de la liniile de tensiune care au fost doborâte de rafalele de vânt.AGERPRES

×
Subiecte în articol: bilat incendii california