x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA crede că liderul Statului Islamic este încă în viață. „Vom încerca să-l omorâm”

SUA crede că liderul Statului Islamic este încă în viață. „Vom încerca să-l omorâm”

01 Sep 2017   •   11:13
SUA crede că liderul Statului Islamic este încă în viață. „Vom încerca să-l omorâm”

Liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, este probabil încă în viață și se ascunde la granița dintre Syria și Iraq, a spus un general al armatei Statelor Unite ale Americii, scrie The Guardian.

În condițiile în care prim-ministrul Iraqului a declarat victorie față de Isis în orașul Tal Afar, joi, generalul Stephen Townsend a spus reporterilor că forțele sale continuă să-l caute pe liderul grupului militant. „Îl căutăm zilnic. Nu cred că este mort”, a spus Townsend, comandantul coaliției anti-Isis din Iraq și Syria.

Deși a admis că „nu are nicio idee” despre locul exact unde se află Baghdadi, coaliția crede că a fugit în regiunea văii fluviului Eufrat, la granița dintre Syria și Iraq, după ce forțele locale, sprijinite aerian de coaliție, au luat cu asalt bastioanele rețelei din Mosul, Raqqa și Tal Afar.

„Când îl găsim, cred că vom încerca să-l omorâm la început. Probabil că nu merită efortul de a încerca să-l capturăm.”, a spus generalul american Townsend.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a transmis la începutul lunii iulie că este în posesia unor informații care confirmă decesul lui Abu Bakr al-Baghdadi. La mijlocul lunii iunie, Ministrul Apărării de la Moscova a comunicat că armata Rusiei verifică dacă acesta a fost omorât în urma raidului aerian rus în Siria, care a avut loc la sfârșitul lunii mai.

Decesul lui Baghdadi a fost anunțat de mai multe ori în ultimii ani, însă aceste anunțuri s-au dovedit a fi eronate.

×