x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite interzic Ucrainei să folosească armament american pe teritoriul Rusiei

Statele Unite interzic Ucrainei să folosească armament american pe teritoriul Rusiei

de Redacția Jurnalul    |    25 Mai 2023   •   21:48
Statele Unite interzic Ucrainei să folosească armament american pe teritoriul Rusiei
Sursa foto: Hepta

Statele Unite au cerut de mult timp Ucrainei să nu utilizeze armament american în atacuri comise pe teritoriul Rusiei, afirmă generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme de la Washington, pe fondul acuzaţiilor formulate de Moscova după incursiunea în regiunea Belgorod.

"Regula stabilită cu ucrainenii este să nu utilizeze echipamente furnizate de SUA pentru a comite atacuri în spaţiul geografic al Rusiei", a declarat generalul Mark Milley la finalul reuniunii Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, desfăşurată prin videoconferinţă.

Mark Milley a precizat, potrivit agenţiei Reuters, că a cerut Comandamentului SUA din Europa să verifice imaginile apărute în mediile online pentru a stabili dacă Ucraina a folosit echipamente militare americane în atacurile din regiunea rusă Belgorod.

Mark Milley a atras atenţia că este improbabil ca forţele militare ucrainene să reuşească eliberarea în scurt timp a zonelor ocupate de armata rusă. "Obiectivele strategice ale Ucrainei se referă la eliberarea întregii ţări. Acest lucru poate fi îndeplinit din punct de vedere militar, dar probabil că nu în termen scurt", a subliniat şeful Statului Major Interarme din SUA. Referindu-se la cererea Ucrainei de a primi avioane de vânătoare F-16, Mark Milley a subliniat că acestea nu sunt "arme-minune", conform site-ului Tagesschau.de.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: armament american Rusia ucraina