x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA susțin reformele democratice din Republica Moldova

SUA susțin reformele democratice din Republica Moldova

20 Iul 2022   •   14:48
SUA susțin reformele democratice din Republica Moldova

SUA realizarea reformelor democratice din Republica Moldova și apropierea acestei țări de UE, potrivit declarațiilor șefului diplomației externe, Antony Blinken, din timpul întrevederii cu premierul Natalia Gavrilița.

"Vedem un guvern cu o agendă puternică de consolidare a democraţiei, combatere a corupţiei şi asigurare a securităţii energetice, toate domenii pe care Statele Unite le susţin deplin'', a spus acesta, care apreciază sprijinul oferit de moldoveni pentru refugiații ucraineni. 

La rândul său, Natalia Gavrilița a vorbit despre dificultățile social, economice și de securitate ale țării, mai ales susținerea persoanelor cu venituri mici și problemele energetice. Totodată, a făcut referire la reformele în justiție, combaterea corupției și consolidarea instituției statului. De asemenea, a subliniat că este nevoie de reforme în domenii strategice. 

"Muncim pentru a continua procesul de modernizare a ţării şi pentru a implementa agenda europeană a Republicii Moldova, urmare a deciziei de acordare ţării noastre a statutului de candidat de aderare la UE. Acum, avem o responsabilitate şi mai mare faţă de cetăţenii noştri care aspiră să facă parte dintr-un spaţiu al păcii, stabilităţii şi al familiei statelor UE", a spus premierul moldovean.

×